logo

Kereső


Pincészet kereső

hírlevél


E-mail cím:

Múzeumok


A guide info oldalon található túrák közül javasoljuk ezt a túrát a múzeumok kedvelőinek. Pécs kulturális értékei, összegyűjtött kincsei.

- Zsolnay Kulturális Negyed kiállításai: Gugyi gyűjtemény, Rózsaszín kiállítás, Zsolnay családtörténet kiállítás
- Belvárosi múzeumok: Zsolnay, Vasarely, Csontváry, Dóm Kőtár, Marcipán, Bányászati, Régészeti, Várostörténeti, Néprajzi, Természettudományi.
Túra hossza: kb. 30-60perc/kiállítás

 

Érdemes ellátogatni a Pécstől 36km-re lévő Szászvár ahol található a Szászvári Bormúzeum.
A szászvári bormúzeumban a szőlőművelés és bortermelés történetét idéző kiállításon különböző borászathoz kapcsolódó tárgyak tekinthetők meg. Van itt daráló, prés, puttony, lopó, hordó, tödöklő, csömöszölő, réz permetezőkanna, szénkénegező, alkoholmérő készülék és több boros készlet. Érdekes olvasmány a „Borszakértők szótára” és a „Borivók tízparancsolata”. A falra kifüggesztett oklevelek a helyi gazdák sikereiről tanúskodnak.


Források és további információk:
http://www.guideinfo.hu/turak/turak-pecsett/83-turak/turak-pecsett/77-muzeum-tura
http://www.pecsmecsekiborut.hu/szolgaltatok/szaszvar-bormuzeum/
 

Bejelentkezés


Név:
Jelszó:
Megjegyzés:

Hírek


2015. január 29.

Sajtóközlemény

tovább

2014. szeptember 2.

Szeptember 18. és 21. között kerül sor a 2014. évi Szekszárdi Szüreti Napokra, amely a dél-dunántúli régió egyik legnagyobb szüreti rendezvénye, igazi összművészeti fesztivál. A szüreti hagyományok felelevenítése mellett igényes programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, borkóstolóval, a tájegységre jellemző ételkínálattal várják az érdeklődőket.

A négy nap során a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter szekszárdi tagjainak standjai mellett látogasson el a Klaszter saját standjához is, ahol a legkiválóbb fehérborok is megkóstolhatóak lesznek a Pécsi borvidékről.

tovább

2014. szeptember 2.

 Az idén 23. alkalommal megrendezésre kerülő Budavári Borfesztiválon a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter is képviselteti magát 2014. szeptember 10. és 14. között. A majd a Villányi Korzón megtalálható, 117-es számú standnál a résztvevőknek lehetősége nyílik a Klaszter minden egyes tagjának megismerésére, borainak megkóstolására, a Dél-Dunántúl borturizmusához való közelebb kerülésre.

tovább